Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który Hosting Najlepszy ?

patrykozak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chcę abyście się wypowiedzieli na temat najlepszego Hostingu minecraft .
1.Chcę aby miał możliwości ustawienia dedykowanego IP "xxxx.pl"

2.Aby posiadał ItemShop
3.Był Bardzo Wydajny
4.Łatwy Panel Administracyjny ,
5.Wgrywanie plików przez "przeglądaj" bezpośrednio z pulpitu (przez FTP tez może być )

Oraz wypłatę środków z portfela serwera

planuje otworzyć serwer skyblock na którym będzie grało dużo osób , i nie chcę mieć tam lagów (co na moim aktualnym hostingu się niestety zdarzają :(

Cześć :)

Opublikowano

@Reski Użytkownik ma własne wymagania co do hostingu i to Ty robisz spam pisząc bezsensowne posty. Raport.
"Najlepszy hosting serwerów Minecraft" to bardzo indywidualna kwestia. Dla mnie najlepszym hostingiem może się okazać X, a dla Ciebie Y, jeszcze dla kogoś innego Z.
No cóż, jeśli już tu jestem to odpowiem na Twoje pytania.

Ad 1: Jeszcze żaden hosting minecraft tego nie oferuje. Musisz samodzielnie zakupić domenę i poprosić o konfigurację lub poprosić o zakup domeny w imieniu hostingu. Na jedno i to samo wychodzi.
Ad 2: Najbardziej rozbudowany ItemShop znajdziesz na MineServ.
Ad 3: Craftserve. Tam wydajność ma swoją cenę.
Ad 4: Łatwy panel administracyjny to między innymi SoRuby, LvlUP, MineServ i Craftserve.
Ad 5: Każdy hosting oferuje dostęp do konta FTP. To od Twojego klienta FTP zależy, czy będzie obsługiwał układ "commandera" lub "przeciągnij-i-upuść". Do tego polecam FileZilla. 

Opublikowano

Zdecydowanie, wybieraj hosting Pukawka.pl lub FiberHost.

Te hostingi posiadają takie opcję jakie sobie życzysz także spokojnie. 

Opublikowano

Czyli 2x na FiberHost jak narazie , teraz się wypowiadajcie co oferuje FiberHost . Czy oferuje serwer www aby móc ustawic dedykowane Ip ?

Cześć :)

Opublikowano

Fiberhost najlepszy. A jakbyś jeszcze chciał serwer do CS:GO to też możesz tam hostnąć.

Opublikowano

Sored, też bardzo dobry hosting. Posiadam tam serwer.

Mało lagów, czasami tylko chce Im sie przeniesc pliki na inna maszyne...

%20.jpg

Opublikowano

Hmm... Najwiecej korzystam z hostingu enderchest , nawet dobru hosting ;). Fajny panel administracyjny , i możesz dostawać dotacje do serwera.

Pomogłem ? Licze na lajka ;x

Opublikowano

a co myślicie o SoRed

Hosting bardzo dobry, mało lagów, oraz problemów z maszynami. Dobry support, administracja i nawet tanie serwery.

Opublikowano

Hmm pomyśl nad EnderChestem ;) dobry hosting szybko odpowiadają w razie kłopotów z serverem, pliki wgrywasz przez WEBFTP albo przez program FTP jak wolisz.

Portfel servera też jest jak ktoś kupuje Vipa to server dostaje tą kase do portfela.

Domena to xxx.ench.pl

Wydajność : Powiem tak miałem 2 servery z których pierwszy był sprawdzianem :p ładowałem na hosting mase pluginów plików ogromnej masy aby zobaczyć lagi i crashe Hosingu ale nic takiego każdy server ma swoje zabezpieczenie aby nie rozwalać innych serveró na tym hostingu.

Czyli po kupnie servera masz ograniczone ramy i czas procesora...

Po przekroczeniu tego limitu masz chyba 5minut czy nawet 1minute aby naprawić błąd i wrócić do dobrego stanu ( Czyli chodzi mi o coś takiego. Masz dostęp do 4Gb ramu i 15% procesora. Ty zaś nawalisz plików i ramy wyniosą 5GB wtedy pojawia się czerwony pasek na ramach i masz mało czasu aby wrócić na używanie 4GB) jeżeli nie zdążysz Hosting awaryjnie gasi CI server abyś nie zlagował innych. Lecz jeżeli znasz pluginy coś takiego nie powinno się dziać.

Lagów tam teoretycznie i praktycznie nie ma, posiadają łatwy panel admina i konsole.

Jak chcesz więcej info sprawdź Hosting sam :)

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...